Ruokakirja: Keveämmät kattilat

Ruoka on rakkauteni, on ollut aina. Monet muistoni jo lapsuudesta liittyvät ruokaan. Muistan
sadepäivien välipaloja mökin pirttipöydän ääressä kaasuhellan kajossa ajalta, jolloin jalat eivät vielä yltäneet penkiltä lattiaan saakka. Muistan tuoksun ja maun ja sitä hetkeä ympäröineen tunnelman. Muistan iltapalat papan luona saunan jälkeen yöttömien öiden valossa. Lähileipomon nokisen rieskan ja hiilloksella halstratun siian valmiiksi peratut valkoiset palat. Papan tummuneen luottoveitsen mallin, posliinilautasten kuviot ja muovisen pöytäliinan vahamaisen hajun. Ja muistan äidin tekemän kotiruoan, sen rutiinin tärkeyden. Joka päivä samaan aikaan, tutut, turvalliset maut. Nekin, joista silloin nuristiin.

Ruoka on niin paljon enemmän kuin vain polttoainetta. Hyvällä ruoalla näytetään tunteita, pidetään huolta ja luodaan turvallisuutta. Ruoka ei täytä vain vatsaa vaan kaikki aistit. Ruoka ihastuttaa näöllään, tuoksullaan ja maullaan, tunnullaan ja äänellään, enkä ymmärrä, miksi keveämmän ruoan pitäisi olla mitään muuta.

Keveämmät kattilat -ruokakirjaan on koottu Eeva-Marian Fitfarmille tekemistä lähes 500 ketogeenisestä ja vhh-reseptistä nopeimmat, parhaimmat ja innostavimmat. Reseptejä on höystetty tarinoilla annosten takaa sekä kotikokin ahaa-ajatuksilla matkan varrelta. Mukapastaa, mukariisiä ja mukakermaa. Mukaleipää ja mukaviiniä. Kastikkeita ja dippejä, jotka nostavat annokset arjen yläpuolelle.

Erityiskiitosta ovat saaneet Eeva-Marian Syödään yhdessä -reseptit. Näiden ohjeiden ansiosta koko perhe syö samaa ruokaa, eivätkä lapset huomaa eroa keventävän aikuisen ja oman annoksena välillä. Kasvavat lapset tarvitsevat tasapainoisen ruokailijan mallin ja lautaselleen myös hiilihydraatteja.

Keveämmät kattilat -kirjassa on 100 reseptiä inspiraatioksi siihen, miten voit tehdä omista ja perheesi suosikeista keveämpiä.