KIRJOITTAJA

Eeva-Maria Lisko on vuonna 1980 Oulussa syntynyt ja kasvanut kirjoittaja, joka on julkaissut lyhytproosaa ja novelleja eri nimimerkkien takana jo yli 20 vuoden ajan.

Kolmilapsisen perheen keskimmäinen kirjoitti ylioppilaaksi Oulun Steinerkoulusta vuonna 2000 ja muutti Rovaniemelle opiskelemaan liiketaloutta pääaineenaan laskentatoimi. Kirjaimet ja tyttö sopivat kuitenkin yhteen paremmin kuin numerot ja tyttö. Eeva-Maria kirjoitti jo yläaste- ja lukioaikanaan novelleja useisiin lehtiin, tuo harrastus jatkui ammattikorkeakoulussa ja koulujen jälkeen oikein todenteolla nousi siivilleen.

Valmistuttuaan tradenomiksi vuonna 2004 Eeva-Maria muutti Rovaniemeltä Tampereelle ja nyt, reilun 15 vuoden jälkeen, alkaa pikku hiljaa mieltää itsensä tamperelaiseksi. Vaikka asuikin välillä naapurikunnan puolella.

Eeva-Marian ensimmäiset omalla nimellä kirjoitetut tarinat ilmestyivät uudistuneessa Reginassa keväällä 2013. Saman vuoden syksyllä The Voice -kanavalla saatiin 13 viikon ajan seurata uudenlaista radiokuunnelmasarjaa Pikku Naisia 2.0. Viikoittain vaihtunut, 4 kertaa päivässä toistettu, muutaman minuutin mittaisia jaksoja sisältänyt jatkokertomus maalasi tarinaa kolmesta kaupunkilaisnaisesta, Annasta, Marista ja Kristasta, joista jokainen katseli maailmaa omasta näkökulmastaan.

Pikku Naisia 2.0:n lisäksi Eeva-Maria on käsikirjoittanut kolme kolmen jakson mittaista radiokuunnelmaa Iskelmä -kanavalle (Iskelmän joulu- ja vapputarinat). Novellikokoelman (2014), romaanin (2015) ja ruokakirjojen (2021, 2022) jatkoksi työn alla on toinen novellikokoelma ja kolme romaanikäsikirjoitusta.

Eeva-Maria on päivätyössä media-alalla luovana tuottajana ja kirjoittaa Tampere-aiheista blogia Turistina kotikaupungissani.