10.11.2015: Hiekkalaatikon julkkarit Tulenkantajien kirjakaupassa Tampereella maanantaina 16.11. klo 18

Uusi kuva (20) Hiekkalaatikko 4.11.2015 Eriikka Väliahde

Eeva-Maria Liskon Hiekkalaatikko-romaanin julkkarit Tulenkantajien Kirjakaupassa Tampereella maanantaina 16.11. klo 18 alkaen. Teoksen ajankohtaisia teemoja yt-neuvotteluista ja itsensä uudelleen rakentamisesta pohtii kirjoittajan kanssa tarinan ennakkoon lukenut näyttelijä Eriikka Väliahde.

– ”Työ, parisuhde ja ystävyys ovat kolmio, jonka kaksiulotteisesta kivijalasta minuus kasvaa kolmanteen ulottuvuuteen. Kun pyramidin kolme nurkkaa romahtavat yhtä aikaa, vahvinkin ihminen notkahtaa, ainakin hetkellisesti. Joskus täydellinen katastrofi on kuitenkin hyvästä. Kun kaikki entinen pyyhkäistään kartalta pois kerralla, avaa se mahdollisuuden jollekin aivan uudelle”, kirjoittaja kertoo uutuuskirjastaan: – ”Itselläni, aivan kuin niin monella muullakin kolmekymppisellä naisella, pyramidin nurkista kaikki ovat jossain vaiheessa romahtaneet, eivät kuitenkaan yhtä aikaa. Noiden pienten erillisten romahdusten aiheuttamien tunteiden pohdiskelun kautta rakentui tarina menestystä janonneesta Annasta, jonka säröttömältä näyttänyt maailma menee kerralla palasiksi työn, puolison ja ystävien kadottua yhtäkkisesti yhtä aikaa. Pelko lähiöön unohtumisesta oli todellinen aiemmasta elämästäni ja irtisanomisen aiheuttama tunnemyrsky oli todellinen, kaikki muu näiden kahden teeman ympärille kuviteltua”.

– ”Näkökulma Annan tarinaan on tarkoituksellisen kepeä, raskaita ja syvissä vesissä uivia kirjoja eroista ja romahtamisista on tehty jo useita. Annan elämässä on toivoa ja vaikka helppoa ratkaisua ei ole, huumori kantaa haavoittuneen linnun tälläkin kertaa. Johtoajatuksenani tarinaa kirjoittaessa oli jo lapsena meissä ihmisissä oleva inhimillinen piirre, että usein vain kosto ja tasoihin pääseminen voittaa epäreiluuden kokemuksen”, Eeva-Maria valottaa kirjansa taustoja.

Julkistamistilaisuus on kaikille avoin, tervetuloa viinilasilliselle!